Over ons

NOAB certificering en Horizontaal Toezicht

NOAB

De afkorting NOAB staat voor Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Een branchevereniging waar ruim 1.000 kantoren bij zijn aangesloten. Tezamen bedienen we ongeveer 175.000 ondernemers in het MKB-segment. Een enorm netwerk dus met veel kennis aan boord.

NOAB hanteert strikte eisen voor toetreding. Zo wordt het kantoor bezocht door onafhankelijke reviewers die toetsen of de dienstverlening voldoet aan de wet en de eisen van NOAB. Een kwalificatiecommissie beoordeelt het rapport van de reviewer en bepaalt of je wordt toegelaten tot het lidmaatschap. Naast het onderzoek zijn er ook een aantal formele vereisten die van belang zijn zoals opleidingseisen, het hebben van een afdoende aansprakelijksverzekering, verklaringen omtrent gedrag, etc.  Kortom: een kantoor met NOAB certificering dient garant te staan voor kwaliteit in haar dienstverlening en naleving van wet- en regelgeving. Daar moet je als klant op kunnen vertrouwen.

Horizontaal toezicht met de Belastingdienst

Horizontaal toezicht draait om de vertrouwensrelatie tussen uw bedrijf en de Belastingdienst. Bedrijven die wettelijk controleplichtig zijn sluiten meestal individuele convenanten met de Belastingdienst. Horizontaal toezicht in het MKB werkt via financiële dienstverleners. Daarbij geldt vertrouwen als basis.  Ons kantoor is verantwoordelijk voor een goed opgestelde aangifte. Controle achteraf (door de belastingdienst) vindt dan alleen nog plaats door middel van steekproeven. Afhandeltijden van aangiften worden daarmee verkort en – doordat we een vaste contactpersoon hebben bij de Belastingdienst – zijn er korte lijnen om zodoende sneller duidelijkheid te krijgen over verschillende vraagstukken.

created by Bigbooom